Samen studeren in het blokkot!

samenstuderen

Studeren op locatie is in! Niet alleen vinden vele studenten er de concentratie terug die ze op hun bureau niet lijken te vinden, ook is het een sociale gebeurtenis, zodat studenten het gevoel hebben niet de enige te zijn die hoeven te studeren in de blok. Meer voordelen, maar ook nadelen over studeren op locatie zijn terug te vinden in dit artikel.

Op onze campussen in Kortrijk en Brugge kan je van 20 mei tot en met 22 juni studeren in het Blokkot. In Kortrijk vind je het blokkot in een VIP-tent tussen het VHTI en de parking en in Brugge kan je in het restaurant terecht. De deuren zijn open van 8.30u tot 19.00u. Het blokkot is gesloten op 25 en 16 mei, 4 en 5 juni. Naast Wi-Fi, koffie en water is er ook een ontspanningsruimte voorzien. De plaatsen zijn beperkt dus inschrijven is een must! Meer informatie vind je hier.

In Kortrijk kan je verder nog terecht in de Centrale bibliotheek van Kortrijk, de bibliotheek van Howest, de bibliotheek van UGent campus Kortrijk, het poortgebouw VTEX, de Warande en Sint-Michiel. Meer informatie over deze locaties vind je hier.

Stad Brugge biedt Howest campus Rijselstraat en Sint-Jorisstraat, de bibliotheek Biekorf, het Rijksarchief, het Stadsarchief, jeugdhostel de Snuffel, Orrentic, WZC Van Zuylen en de Sint-Jakobskerk aan als gezamenlijke studieruimte. Voor meer informatie in verband met het aantal plaatsen, de openingstijden, Wi-Fi en meer, klik je op onderstaande banner.

studeren brugge

Ook in Roeselare kan je in samenwerking met Teleblok op verschillende ‘blokpunten’ studeren. Zo is er onder meer het kenniscentrum ARhus, De Spil, het stadhuis, de O.L.V.-kerk en het Huis van de Voeding en onze eigen campus in Roeselare. Teleblok voorziet hierbij extra ondersteuning en toffe ontspanningsactiviteiten. Deze locaties zijn open vanaf 22 mei tot en met 23 juni. Ook hier zijn de plaatsen beperkt. Inschrijven is mogelijk vanaf 15 mei en kan via deze website.

In Oostende, Tielt en Torhout kan je terecht in de bibliotheken van de hogeschool, maar daar blijven de huidige openingsuren geldig. Ook voor de lokale bibliotheken gelden de gewone uren, met uitzondering van de stadsbibliotheek in Tielt die vanaf 8 mei tot 23 juni ook de polyvalente zaal openstelt voor studenten. Je kan er terecht van 9.00u tot 12.00u en van 13.30u tot 19.30u. Informatie vind je hier.

Tip: Ideale locaties zijn vaak erg gewild: dit zijn locaties met lange, vaste openingsuren en die ook open zijn op zaterdag en zondag. Op tijd (te vroeg) komen is dus de boodschap EN wees hoffelijk, first come first served. Reserveer dus geen plaatsjes voor je vriendjes die uitslapen!

Ken jij nog een locatie waar je kan studeren? Laat het ons weten op studiecoach@vives.be

Vragen over dit artikel?

Contacteer je studiebegeleider