Samen studeren tijdens de blok

samenstuderen

Studeren op locatie is in! Niet alleen vinden vele studenten er de concentratie terug die ze op hun bureau niet lijken te vinden, ook is het een sociale gebeurtenis, zodat studenten het gevoel hebben niet de enige te zijn die hoeven te studeren in de blok. Meer voordelen, maar ook nadelen over studeren op locatie zijn terug te vinden in dit artikel.

Op onze campussen in Kortrijk en Brugge kan je van 27 december tot en met 8 januari van 8.30u tot 19u terecht in het Blokkot. Op 31 december kan je er studeren tot 17u en op 1 en 2 januari is het blokkot niet open. In Kortrijk vind je het blokkot in ‘t forum en in Brugge in de bibliotheek. De deuren zijn open van 8.30u tot 19.00u. Naast Wi-Fi, koffie en water is er ook een ontspanningsruimte voorzien. De plaatsen zijn beperkt dus inschrijven is een must! Meer informatie vind je hier.

In Kortrijk kan je verder nog terecht in de Centrale Bibliotheek van Kortrijk, de campusbibliotheek van de Kulak, de bibliotheek van Howest en de bibliotheek van UGent campus Kortrijk, Poortgebouw VTEX en De Warande. Meer informatie over deze locaties vind je hier.

Stad Brugge biedt Howest campus Rijselstraat en Sint-Jorisstraat, jeugdhuis Comma, bibliotheek Biekorf (leeszaal), het rijksarchief (betalend), het stadsarchief, jeufdhostel De Snuffel en woon- en zorgcentrum Zuylen aan als gezamenlijke studieruimte. Klik op de banner voor meer informatie in verband met het aantal plaatsen, de openingstijden, Wi-Fi en meer.

2017-_-studeren-in-brugge-_-kerstvakantie-banner

Ook in Roeselare kan in het kenniscentrum ARhus en onze eigen campus studeren. Er is hierbij ook ondersteuning van Teleblok voorzien.  Ook hier zijn de plaatsen beperkt. Inschrijven is mogelijk vanaf 12 decemberen kan via deze website. Het aantal vrije plaatsen, de openingstijden en meer vind je hier.

In Oostende, Tielt en Torhout kan je terecht in de bibliotheken van de hogeschool, maar daar blijven de huidige openingsuren geldig. Ook voor de lokale bibliotheken gelden de gewone uren.

De Sint-Michielsbeweging biedt drie van hun locaties aan om te studeren in Brugge (2-27 jan), Gent (2-27 jan) en Kortrijk (9-27 jan). Je kan er elke dag terecht van 9u tot 19u behalve op zondag en er is mogelijkheid om er ‘s avonds te eten.

Tip: Ideale locaties zijn vaak erg gewild: dit zijn locaties met lange, vaste openingsuren en die ook open zijn op zaterdag en zondag. Op tijd (te vroeg) komen is dus de boodschap EN wees hoffelijk, first come first served. Reserveer dus geen plaatsjes voor je vriendjes die uitslapen!

Ken jij nog een locatie waar je kan studeren? Laat het ons weten op studiecoach@vives.be

Vragen over dit artikel?

Contacteer je studiebegeleider