Samen studeren in het blokkot!

samenstuderen

Studeren op locatie is in! Niet alleen vinden vele studenten er de concentratie terug die ze op hun bureau niet lijken te vinden, ook is het een sociale gebeurtenis, zodat studenten het gevoel hebben niet de enige te zijn die hoeven te studeren in de blok. Meer voordelen, maar ook nadelen over studeren op locatie zijn terug te vinden in dit artikel.

Op onze campussen in Kortrijk en Brugge kan je van 23 december tot en met 7 januari studeren in het Blokkot.
In Kortrijk vind je het blokkot in de bibliotheek, de aula en de Bistro van ‘t Forum.
In Brugge kan je in de bibliotheek terecht.
De deuren zijn open van 8.30u tot 19.00u. Met uitzondering van 24 december en 31 december: tot 17u. Het blokkot is gesloten op 25 en 26 december, 1 en 2 januari.
Naast Wi-Fi, koffie en water is er ook een ontspanningsruimte voorzien. Meer informatie vind je hier.

In Kortrijk kan je verder nog terecht in de Centrale bibliotheek van Kortrijk, de bibliotheek van Howest, KULAK Campusbibliotheek, de bibliotheek van UGent campus Kortrijk, het poortgebouw VTEX, de Warande en The Lab, OC Aalbeke. Meer informatie over deze locaties vind je hier.
Teleblok organiseert studiemogelijkheden in Museum Texture en de St Elisabethkerk. Meer informatie via deze link.

Stad Brugge biedt Howest campus Rijselstraat en Sint-Jorisstraat, de bibliotheek Biekorf, het Rijksarchief, het Stadsarchief, jeugdhostel de Snuffel, Orrentic, WZC Van Zuylen en de Sint-Jakobskerk aan als gezamenlijke studieruimte. Voor meer informatie in verband met het aantal plaatsen, de openingstijden, Wi-Fi en meer, klik je op onderstaande banner.
Teleblok organiseert studiemogelijkheden in de St Jakobskerk en Kazou. Meer informatie via deze link.

studeren brugge

Ook in Roeselare kan je in samenwerking met Teleblok op verschillende ‘blokpunten’ studeren. Zo is er onder meer het kenniscentrum ARhus, De Spil, het stadhuis, de O.L.V.-kerk en het Huis van de Voeding en onze eigen campus in Roeselare. Teleblok voorziet hierbij extra ondersteuning en toffe ontspanningsactiviteiten. Deze locaties zijn open vanaf 18 december tot en met 2 februari. Ook hier zijn de plaatsen beperkt. Inschrijven is mogelijk vanaf 4 december en kan via deze website.

In Oostende, Tielt en Torhout kan je terecht in de bibliotheken van de hogeschool, maar daar blijven de huidige openingsuren geldig. Ook voor de lokale bibliotheken gelden de gewone uren, met uitzondering van de stadsbibliotheek in Tielt die vanaf 9 januari tot 31 januari ook de polyvalente zaal openstelt voor studenten. Je kan er terecht van 9.00u tot 12.00u en van 13.30u tot 19.30u. Informatie vind je hier.
In Oostende organiseert Teleblok studiemogelijkheden in de St Jozefkerk en ‘t Bosjoenk. Meer informatie via deze link.

Tip: Ideale locaties zijn vaak erg gewild: dit zijn locaties met lange, vaste openingsuren en die ook open zijn op zaterdag en zondag. Op tijd (te vroeg) komen is dus de boodschap EN wees hoffelijk, first come first served. Reserveer dus geen plaatsjes voor je vriendjes die uitslapen!

Wie op een andere locatie woont, kan via deze link zijn of haar stad bekijken.
Ken jij nog een locatie waar je kan studeren? Laat het ons weten op studiecoach@vives.be

Vragen over dit artikel?

Contacteer je studiebegeleider