Samen studeren in het blokkot!

samenstuderen

Studeren op locatie is in! Niet alleen vinden vele studenten er de concentratie terug die ze op hun bureau niet lijken te vinden, ook is het een sociale gebeurtenis, zodat studenten het gevoel hebben niet de enige te zijn die hoeven te studeren in de blok. Meer voordelen, maar ook nadelen over studeren op locatie zijn terug te vinden in dit artikel.

Mei/juni 

Op onze campussen in Kortrijk en Brugge kan je van dinsdag 22 mei tot en met 22 juni studeren in het Blokkot. De deuren zijn open van 8.30u tot 19.00u. Ook in de weekends is het Blokkot open.
In Kortrijk vind je het blokkot in The Cube en in het gebouw van industriële wetenschappen en technologie.
In Brugge kan je in de bibliotheek terecht.
Naast Wi-Fi, koffie en water is er ook een ontspanningsruimte voorzien. Meer informatie vind je hier.

Augustus/september

Blokkot vindt elke dag plaats van donderdag 16 augustus tot en met zondag 9 september van 8?30u tot 19.00u. Ook in het weekend is Blokkot open.

In Kortrijk kan je verder nog terecht in de Centrale bibliotheek van Kortrijk, de bibliotheek van Howest, KULAK Campusbibliotheek, de bibliotheek van UGent campus Kortrijk, het poortgebouw VTEX, de Warande, Sint-Michiel, The Lab en OC Aalbeke. Meer informatie over deze locaties vind je hier.
Teleblok organiseert een studiemogelijkheid in Museum Texture. Het is geopend van volgende week maandag 28 mei tot en met vrijdag 8 juni (behalve in het weekend). Meer informatie en reserveren kan via deze link.
Blok@Kerk organiseert een studiemogelijkheid in de Sint-Elisabethkerk van 21 mei tot 30 juni. Meer informatie via deze link.

Stad Brugge biedt Howest campus Rijselstraat en Sint-Jorisstraat, de bibliotheek Biekorf, het Rijksarchief, het Stadsarchief, jeugdhostel de Snuffel, Orrentic, WZC Van Zuylen, Sint-Michielshuis en Club Museum aan als gezamenlijke studieruimte. Voor meer informatie in verband met het aantal plaatsen, de openingstijden, Wi-Fi en meer, klik je op onderstaande banner.
Teleblok organiseert studiemogelijkheid in Hof van Watervliet. Meer informatie via deze link.
Blok@Kerk organiseert een studiemogelijkheid in de Sint-Jakobskerk in Brugge en in de Sint-Katarinakerk in Assebroek van respectievelijk 21 mei tot 22 juni en van 21 mei tot 30 juni. Meer informatie via deze link.

studeren brugge

Ook in Roeselare kan je in samenwerking met teleblok op verschillende ‘blokpunten’ studeren. Zo is er onder meer het kenniscentrum ARhus, De Spil, het stadhuis, het Huis van de Voeding en onze eigen campus in Roeselare. Teleblok voorziet hierbij extra ondersteuning en toffe ontspanningsactiviteiten. Deze locaties zijn open vanaf 28 mei tot en met 27 juni. Ook hier zijn de plaatsen beperkt. Inschrijven kan via deze website.

In Oostende, Tielt en Torhout kan je terecht in de bibliotheken van de hogeschool, maar daar blijven de huidige openingsuren geldig. Ook voor de lokale bibliotheken gelden de gewone uren, met uitzondering van de stadsbibliotheek in Tielt die vanaf dinsdag 22 mei tot eind juni ook de polyvalente zaal openstelt voor studenten. Je kan er terecht van 9.00u tot 12.00u en van 13.30u tot 19.30u. Informatie vind je hier.
In Oostende organiseert Teleblok en Blok@Kerk studiemogelijkheid in de St Jozefkerk. Meer informatie via deze link.

Tip: Ideale locaties zijn vaak erg gewild: dit zijn locaties met lange, vaste openingsuren en die ook open zijn op zaterdag en zondag. Op tijd (te vroeg) komen is dus de boodschap EN wees hoffelijk, first come first served. Reserveer dus geen plaatsjes voor je vriendjes die uitslapen!

Wie op een andere locatie woont, kan via deze link zijn of haar stad bekijken.
Ken jij nog een locatie waar je kan studeren? Laat het ons weten op studiecoach@vives.be

Vragen over dit artikel?

Contacteer je studiebegeleider