Google Keep – Een eenvoudige manier om lijstjes bij te houden

logo google keep

Zet je gedurende de dag jouw hersenspinsels op losse papiertjes om dingen niet te vergeten? Panikeer je wanneer je die lijstjes of notities dan toch weer kwijtgeraakt? Of maak je een boodschappenlijstje om dan toch in de winkel te beseffen dat het nog op jouw bureau ligt? Dan is Google Keep voor jou misschien wel de oplossing!

Hoe werkt het?

  • De app werkt zowel op jouw pc als op jouw smartphone.
  • Indien je niks wil downloaden, is de toepassing ook gewoon in jouw browser Je moet dan enkel inloggen met jouw Google-account.

Wat kan je met de toepassing doen?

  • Je kan verschillende toestellen met elkaar synchroniseren. Zo kan je bijvoorbeeld tussen het studeren door een extra item op je boodschappenlijstje plaatsen op jouw pc en wordt dit automatisch aangevuld in de app op jouw telefoon.
  • Je kan de lijstjes ook een kleur en label Zo kan je bijvoorbeeld dat ene to-do lijstje voor komende examens of voor jouw stage onder het label ‘school’ plaatsen.
  • Ook kan je een herinnering Je vult dan de datum en tijd in en Google Keep helpt het jou onthouden.
  • Tot slot kan je er ook voor kiezen om lijstjes te delen. Zijn er bijvoorbeeld nog enkele dingen die binnen het groepswerk gemaakt moeten worden? Maak dan een to-do voor de hele groep en delen maar!

Wat heb je nodig?

Een Windows PC of Mac met internettoegang (voor synchronisatie tussen de verschillende apparaten) en eventueel je smartphone of iPhone.

Waar vind je de toepassing?

https://keep.google.com/

Vragen over dit artikel?

Contacteer je studiebegeleider