Swipes

swipes-blog-cover-24

Je hebt heel wat opdrachten af te werken, maar het lukt je niet om productief te zijn? Dan is Swipes misschien iets voor jou. De app bestaat uit 3 kolommen of pagina’s waarin je opdrachten geordend worden. Je tikt onderaan op het plusteken om een taak toe te voegen. Deze komen in de middelste kolom terecht. Daar plaats je alles wat je op korte termijn moet doen. Swipe je naar links, dan stel je de taak even uit. Swipe je naar rechts dan betekent dit dat je de taak afgewerkt hebt.

Swipes daagt zijn gebruikers uit om zo productief mogelijk te werken. Dit betekent dus ook om te selecteren wat prioritair is (in het midden) en wat nog even kan wachten (swipe naar links). Eenmaal alles zijn plaats gekregen heeft, kan je ervoor kiezen om een tijdsduur in te stellen. Er wordt standaard een bepaalde duur gekozen, maar door het pictogram even vast te houden kan je de tijd handmatig aanpassen.

Wanneer je klaar bent, mag je een pauze nemen. Handig toch?

PS: Je kan ook deeltaken toevoegen, maar maak het jezelf niet complex, de taken apart toevoegen en ze in de juiste kolom swipen blijft overzichtelijker!

Swipes verschilt van Wunderlist en Any.do omdat het zich meer toespitst op het onderscheid tussen belangrijke en minder belangrijke taken. Wunderlist en Any.do bieden klassiekere to do lists aan waarbij je ook met verschillende lijsten en subtaken kan werken.

Hieronder een filmpje met wat meer uitleg:

Wat heb je nodig?

Een Windows PC of Mac, internettoegang.

Een Android of iOS smartphone of tablet, met internettoegang.

Waar vind je de toepassing?

http://swipesapp.com

Alternatieven?

Any.do (OS X, Windows, iOS, Android)

Wunderlist (OS X, Windows, iOS, Android)

Vragen over dit artikel?

Contacteer je studiebegeleider