Samen studeren in het blokkot!

samenstuderen

Studeren op locatie is in! Niet alleen vinden vele studenten er de concentratie terug die ze op hun bureau niet lijken te vinden, ook is het een sociale gebeurtenis, zodat studenten het gevoel hebben niet de enige te zijn die hoeven te studeren in de blok. Meer voordelen, maar ook nadelen over studeren op locatie zijn terug te vinden in dit artikel.

Studeren op de campus 

Op onze campussen in Kortrijk en Brugge kan je van zaterdag 18 mei tot en met zondag 16 juni studeren in het Blokkot. De deuren zijn open van 8.30u tot 19.00u. Ook in de weekends is het Blokkot open.
Met uitzondering van:
– 30 mei (Hemelvaartsdag)
– 9 juni (Pinksteren)
– 10 juni (Pinkstermaandag)
– 26 mei (Verkiezingen)

In Kortrijk vind je het blokkot in The Cube.
In Brugge kan je in de bibliotheek terecht.
Naast Wi-Fi, koffie en water is er ook een ontspanningsruimte voorzien. Meer informatie vind je hier.

Andere locaties

In Kortrijk kan je verder nog terecht in de bibliotheek van Howest, KULAK Campusbibliotheek, de bibliotheek van UGent campus Kortrijk, de Warande, Sint-Michiel, The Lab, Boekenhuis Theoria, en Regus. Meer informatie over deze locaties vind je hier.

Teleblok organiseert van 27 mei tot en met 27 juni een studiemogelijkheid in de centrale bibliotheek van Kortrijk en Museum Texture. (behalve in het weekend). Meer informatie via deze link.


Stad Brugge
 biedt KULeuven campus spoorwegstraat, Howest campus Rijselstraat en Sint-Jorisstraat, de bibliotheek Biekorf, het Rijksarchief, het Stadsarchief, jeugdhostel de Snuffel, Ottentic, WZC Van Zuylen, Sint-Jacobskerk (Sint-Michielsbeweging), ZoWe verpleegkunde, The Student Village, Sint-Katarinakerk en DVC Sparke Viers aan als gezamenlijke studieruimte. Voor meer informatie in verband met het aantal plaatsen, de openingstijden, Wi-Fi en meer, klik je op onderstaande banner.

De Jeugddienst en Brugge Studentenstad zullen elke week drie locatie bezoeken met een ludieke opdracht waarbij de studenten toffe prijzen kunnen winnen (o.a. een spotify abonnement, een massagebeurt, een sneukelpakket, een maaltijd voor 4 via Deliveroo enz.). En de onderbreking is meteen ook een leuke pauze.

Op 13 juni van 10u tot 13u30 :

10u-10u30: Howest Centrum
11u-11u30: Rijksarchief
12u-12u30: DVC Sparke Viers
13u-13u30: WZC Van Zuylen

Op 18 juni van 14u tot 16u30 :

14u-14u30: Howest Station
15u-15u30: KU Leuven
16u-16u30: Stadsarchief

studeren brugge

Teleblok organiseert van 27 mei tot en met 27 juni studiemogelijkheid in Kazou blokt. Meer informatie via deze link.

Ook in Roeselare kan je in samenwerking met teleblok in het kenniscentrum ARhus studeren. Teleblok voorziet hierbij extra ondersteuning en toffe ontspanningsactiviteiten. Deze locaties zijn open vanaf 27 mei tot en met 27 juni. Ook hier zijn de plaatsen beperkt. Inschrijven kan via deze website.

In Oostende, Tielt en Torhout kan je terecht in de bibliotheken van de hogeschool, maar daar blijven de huidige openingsuren geldig.
Ook voor de lokale bibliotheken gelden de gewone uren, met uitzondering van de stadsbibliotheek in Tielt die vanaf maandag 20 mei tot en met 21 juni ook de polyvalente zaal openstelt voor studenten. Je kan er terecht van 9.00u tot 19.30u. Informatie vind je hier.
In Oostende organiseert Teleblok een studiemogelijkheid in de Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangenkerk. Meer informatie via deze link.

Tip: Ideale locaties zijn vaak erg gewild: dit zijn locaties met lange, vaste openingsuren en die ook open zijn op zaterdag en zondag. Op tijd (te vroeg) komen is dus de boodschap EN wees hoffelijk, first come first served. Reserveer dus geen plaatsjes voor je vriendjes die uitslapen!

Wie op een andere locatie woont, kan via deze link zijn of haar stad bekijken.
Ken jij nog een locatie waar je kan studeren? Laat het ons weten op studiecoach@vives.be

Vragen over dit artikel?

Contacteer je studiebegeleider